QUT Library Upgrade

Client
QUT

Features
Aesthetic upgrade (internal and external)
200+ additional study spaces.
Additional computers and laptop use areas
Print stations and self-check units on upgraded floors
Rooms for both collaborative and individual study
The addition of media rooms and a games lab

Cost $10m

QUT appointed RCP Brisbane in May 2010 as project managers for the construction of the $10m refurbishment of QUT’s Kelvin Grove Library. Completed by Kane Construction in May 2011, the project involved a staged refurbishment of the six level library complex including demolition, new fit-out, upgrade of services infrastructure, new plant rooms, façade upgrade and new plaza spaces.

The refurbishment works provided: internal and external aesthetic upgrades; more than 200 additional study spaces; additional computers and laptop use areas; print stations and self-check units on all of the upgraded floors; increased rooms for collaborative and individual study; addition of media rooms and a games lab; co-location of QUT Printing Services, Assignment Minder, the IT Helpdesk, and the Library’s Learning and Research Desks on level 2 of R block.